Certificarea IFS Food - prin TÜV Rheinland România

Certificarea în conformitate cu cerințele standardului IFS Food vă permite să îndepliniți cerințele de calitate și siguranța alimentelor ale partenerilor dvs. comerciali autohtoni și internaționali. Un nivel ridicat al calității și siguranței alimentelor întărește încrederea clienților și face ca organizația dvs. să fie mai eficientă operațional și mai competitivă. De asemenea, beneficiați de mai multe oportunități pe piața internațională, de costuri mai mici, precum și de reducerea riscurilor legate de răspunderea civilă.

Ca terță parte independentă, utilizăm certificarea în conformitate cu standardele IFS pentru a documenta conformitatea dvs. cu cele mai exigente standarde de calitate și siguranță a produselor alimentare și pentru a vă oferi posibilitatea de utilizare a resurselor într-un mod mai eficace.

Ce este IFS Food și domeniul de aplicare

Standardul IFS Food este unul dintre standardele aflate sub umbrela brandului internaţional IFS (International Featured Standards – Standardele Specifice Internaţionale).

IFS Food, standardul internațional privind calitatea și siguranța produselor alimentare permite evaluarea sistemelor de management al calității și al siguranței alimentelor într-o abordare unitară și este recunoscut de GFSI (Global Food Safety Initiative – Inițiativa Globală pentru Siguranța Alimentelor).

IFS Food este un Standard pentru auditarea furnizorilor ce fabrică produse alimentare sub marca proprie a lanțurilor de retail și en-gros şi a altor producători de produse alimentare și se aplică doar companiilor producătoare de alimente sau celor care ambalează produse alimentare vrac. IFS Food poate fi folosit doar atunci când un produs este procesat sau atunci când există un pericol de contaminare a produsului în timpul ambalării primare.

Acest standard se aplică în toate etapele de procesare a alimentelor, imediat după producătorul agricol primar și include cerințe detaliate referitoare la infrastructura, mediul în care se fabrică produsele alimentare, bune practici de igienă și bune practici de fabricație.
Obiectivele principale ale IFS Food, cât și ale celorlalte Standarde IFS sunt:
 
  • să stabilească un standard comun, cu un sistem uniform de evaluare,
  • să lucreze cu organisme de certificare acreditate şi cu auditori calificați aprobaţi IFS,
  • să asigure comparabilitatea și transparența în întreg lanțul de distribuție,
  • să reducă timpul și costurile atât pentru furnizori cât şi pentru lanţurile de retail

Pași către o mai mare siguranță alimentară

Experții noștri vă îndrumă  pe parcursul procesului de certificare. Profitați de avantajele certificatului și de marca noastră de certificare. Certificarea IFS oferită de experții noștri implică următoarele etape:

1 Audit preliminar (opțional)


Evaluare preliminară a implementării cerințelor de standard. Evaluare efectuată de auditori calificați.

2 Audit certificare inițială


Demonstrarea aplicării eficace a sistemului de management. Testarea eficacității.

3 Emiterea certificatului


 Confirmarea conformității cu cerințele de standard.


4 Audituri anuale de recertificare


Verificarea anuală  a conformității cu cerințele de standard și eliberarea unui nou certificat.


S-ar putea să vă intereseze și...


Cursuri pentru industria alimentară


Cursuri oferite de Academia & Life Care TÜV Rheinland România - domeniul industriei alimentare.

Certificarea conform ISO 22000


Companiile deja certificate conform ISO 22000:2005 trebuie să adopte noul ISO 22000:2018 până la 18 iunie 2021.

FSSC 22000 (pagină în limba engleză)


FSSC 22000 (Food Safety Certification System 22000) este o schemă completă de certificare pentru sistemele de siguranța alimentelor recunoscută de GFSI.

Pentru întrebări, detalii sau ofertă, vă rugăm să completați formularul de mai jos.